divendres, 20 d’agost del 2010

Granollers es desperta... Blancs i Blaus, ara és l'hora d'estripar!


Avui és divendres 20 d'agost. Divendres previ a l'inici de Festa Major. Fa dos dies que he tornat de les vacances, després d'estar fora de la ciutat durant gairebé dues setmanes. No hi ha cosa que m'agradi més al tornar de les vacances que passejar per la ciutat de nou, i arribar-me fins a La Troca, el centre de cultura popular i tradicional, o com a mi m'agrada dir per aquestes èpoques, la fàbrica de la Festa Major. A La Troca es respira, aquests dies previs, l'ambient dels granollerins i granollerines que compten les hores per a que la FM comenci, que treballen per a Blancs o per a Blaus per seguir fent de la nostra festa la millor Festa Major de nova tradició de Catalunya. Blancs i blaus corren d'un lloc a l'altre del recinte muntant, pintant, preparant, parlant, enllestint... La Festa Major s'apropa i el temps no perdona.

I demà, per fí, comença la festa. Som molts els que, des de que acaba l'edició anterior, pensem durant tot l'any en la festa següent... I els que ens agrada explicar, a tothom que no és de la ciutat, les meravelles de la nostra festa. A la meva universitat, i en el meu cercle d'amics 'no-granollerins' m'he guanyat la fama de pesat de tant vendre la Festa Major de Blancs i Blaus. I és que l'orgull que ens inunda per sentir-nos part d'aquesta ciutat i d'aquesta festa singular no es pot explicar en paraules.

Des de ja fa alguns anys que gaudeixo molt més la festa vivint-la amb amics de fora, exercint de ciccerone i intentant integrar-los en l'essència de la Festa. Crec haver aconseguit despertar l'interès de molta gent de Barcelona en aquesta festa d'una ciutat de comarques. Crec haver aconseguit que algú com el meu amic Marc Toro, barceloní que tenia vagues referències sobre aquesta festa, s'identifiqui amb el blau i visqui la festa amb passió, sabent les lletres de totes les cançons de la festa i gaudint com el que més del Correaigua, el Concurs de Rajolers o altres actes mítics de la Festa. Crec haver aconseguit que altres amics de la Universitat s'hagin apropat fins a Granollers aquests dies i hagin descobert que sí, que la nostra Festa Major és més que una festa...

Aquest any espero la Festa Major amb moltíssimes ganes... Des de Blautufarra, la colla a la qual pertanyo dintre de Blaus, es preparen diversos actes que sorprendran i que ens seguiran projectant com una de les colles amb més farra de la Festa, i això em motiva a estar donant-ho tot amb la meva colla, i especialment amb l'Ester, la que em va contagiar ja fa bastants anys que formar part d'una colla és multiplicar les emocions que es viuen a la festa. També tinc ganes de poder ensenyar-li, per fi, la Festa Major al Mario, al qual li he parlat durant molt temps d'aquesta festa i del que estic convençut, coneixent la seva capacitat per apreciar les emocions de la gent, que en quedarà fascinat. Per fi podré posar un mocador blau al coll de l'Ana Tirado, a la qual fa estius que espero poder vibrar amb ella en aquesta festa. Al Max també li espera un mocador blau, l'any passat no va poder ser però aquest any torno a tenir l'oportunitat de demostrar-li la grandiositat de la nostra ciutat a una persona difícil d'impressionar. La Pilu també gaudirà per primer cop de la Festa, estic convençut que les expectatives que li he creat es superaran amb escreix. L'Ana Sans espero que també hi torni, i segueixi posant tota la il·lusió per sentir la festa com ho va fer l'any passat. I tot això sumat amb la gent de Granollers de sempre amb els que visc la festa major faran que aquesta festa sigui, de nou, inoblidable.

Els motors ja estan arrencant... Avui, la botiga és oberta i he pogut comprovar com la gent compra amb molta ganes samarretes i mocadors del seu color. Hi ha ganes de festa... Granollers, després de la solitud de les vacances d'agost, ja desperta... el blanc i el blau començen a aparèixer pels balcons i aparadors de la ciutat, la gent ja vibra amb la idea d'escoltar La Guimbada per primer cop el diumenge, de posar-se per fi el mocador al coll i viure 9 dies de festa permanent. Moltes hores invertides durant l'any per part de moltíssima gent començaran demà a donar els seus fruits. Blancs i blaus, ara és l'hora d'estripar... comença la Festa Major!

Visca els blancs!!!
Visca els blaus!!!
Visca la Festa Major de Granollers!!!


1 comentari:

Comisión Ejecutiva del Distrito de Salamanca ha dit...

http://www.diarioprogresista.es/autores-opinion/42-gustavo-vidal/1798-el-gran-error-del-liberticida-zapatero.html