dilluns, 19 de maig del 2008

En defensa del Batxillerat Nocturn

Article publicat a "Revista del Vallés"


Fa uns dies la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya va anunciar la supressió del batxillerat nocturn a partir del curs vinent. Els joves socialistes del Vallès Oriental creiem que aquest és un greu error, de fons i de formes.


La JSC sempre ha defensat una educació de qualitat i gratuïta, on el màxim de persones possibles pugui tenir la possibilitat d’estudiar. Aquesta decisió és un pas enrere, és reduir les possibilitats d’educació i formació a molts joves, quan l’objectiu primordial de l’administració i, en aquest cas, de la Conselleria d’Educació hauria de ser el de facilitar l’accés als estudis i ampliar els recursos existents per a aquest fi.


Un dels motius pels quals els joves opten per estudiar el Batxillerat en la seva modalitat nocturna és, precisament, per poder combinar el món laboral amb el món educatiu. Malauradament, molts joves es veuen obligats a estudiar en aquest horari perquè necessiten recursos econòmics per continuar amb els seus estudis i optar a accedir a la Universitat o a altres estudis superiors. Jo mateix, l’any passat era estudiant del Batxillerat Nocturn a l’IES Antoni Cumella, un dels dos que imparteixen aquesta modalitat a la nostra comarca, i de ben segur avui no estaria estudiant a la Universitat si no hagués estat per la possibilitat que vaig tenir de compaginar estudis i treball. És per això que no entenem com a mesures d’un govern d’esquerres decisions com aquesta.


Des de la JSC del Vallès Oriental demanem al conseller Maragall que replantegi la seva decisió i que busqui el consens amb els agents socials implicats a l’hora de prendre decisions. A més, reclamem allò que considerem un dret universal: l’accés a l’educació per a tots els ciutadans, sense distincions de cap tipus, i l’obligació de les administracions públiques a treballar per a aconseguir aquest objectiu.



Carles Cabanillas

Secretari de Moviment Estudiantil

JSC Vallès Oriental

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Tot és qüestió de publicitar el blog Carles, jo vaig tenir una mica d'ajuda gràcies a un altre blog i mica en mica depenent dels temes la gent s'anima a participar. Ara només falta una mica de participació respectuosa, que ja veus que hi ha molta, però sovint entorpida per gent sense arguments que opta per l'insult.

Sobre el batxillerat nocturn... endavant amb la lluita! És una "maragallada". Em sembla correcte l'impuls de l'Institut Obert de Catalunya, però no és pot derivar gran part d'alumnes del nocturn a l'IOC. No tothom té els mitjans per poder seguir un curs a la xarxa.

El senyor del blog ha dit...

Estic d'acord amb tu, a més la gent que va al batxillerat nocturn té molta voluntat per treure's els estudis i tirar endavant, ja que el fet d'anar a aquelles hores ja indica que existeix compromís per part de la persona. Suprimir-lo seria un greu error tal com tu dius. Segur que hi ha millors solucions.

arnau27 ha dit...

Sempre m'ha agradat l'autocrítica i en temes com aquest cal que dins la mateixa organització es reflexioni. Ja veurem com acaba la cosa.
Salut!!