diumenge, 2 d’agost del 2009

Vacances ... ??

Ja gairebé donava per mort el meu bloc, i avui m'he tornat a inspirar. Ho he fet recordant un moment ara fa tot just un any, que vaig escriure una entrada al bloc parlant sobre les vacances que encetava i valorant el curs polític. I m'he animat a escriure perquè aquest matí m'he dedicat a fer el mateix que vaig escriure aquell dia.

En el moment d'escriure aquella entrada em trobava al despatx de l'Ajuntament, aleshores a l'edifici institucional de La Porxada, i em dedicava a tancar temes pendents abans de marxar de vacances a Tenerife. Era un dia a la tarda, i recordo perfectament, i així ho vaig escriure, el soroll dels nens i nenes jugant a la Plaça Negra, que era la vista del meu antic despatx. Estava content, per marxar i per tot el que havía donat de sí el curs.

Avui, la situació ha canviat una mica. En primer lloc, el meu despatx ja no dóna a la Plaça Negra, avui em trobo al despatx del nou edifici del GRA, i tot just observo des de la finestra la gent (poqueta) que entra i surt de l'església per la missa de diumenge. En segon lloc, les vacances que m'esperen a partir de demà no són tan idíliques com les de l'any passat. No marxo a alguna platja paradisíaca de l'arxipèlag canari a rostir-me al sol i desconnectar de tot, sinó al poble, a la caseta que tenim a Puente de Génave, província de Jaén, i vaig precisament a connectar, a iniciar un període d'estudi intens allà per tal de recuperar la gran quantitat d'assignatures que aquest any no he aprovat a la Universitat. El mes de juliol ja he procurat que fós la 'desconnexió' i les vacances reals d'aquest 2009. La setmana intensa, curta, i inoblidable viscuda a un càmping a Creixell (Tarragona) amb els amics de la Universitat ha estat l'únic període en el qual he pogut gaudir del no fer res, l'activitat que hauria de predominar durant les vacances de tot estudiant. La resta del mes ha servit per seguir fent feina a l'Ajuntament i a les tasques de la Joventut Socialista de Catalunya, destacant especialment la meva elecció com a Primer Secretari de l'agrupació de Granollers i l'aprovació dels plans de treball de l'executiva de la Federació del Vallès Oriental, en la qual tinc l'honor de ser-hi com a Secretari de Relacions Institucionals i Associacionisme.

Així que l'agost es presenta prou dur... la meva estada a Jaén ha de servir per engegar la maquinària d'estudi que m'ha de dur a aprovar, espero, un bon grapat d'assignatures si l'any que vé vull anar més tranquil i, de pas, poder seguir gaudint de la companyia dels meus amics amb els quals he compartit aquests primers dos anys de carrera. Sort en tinc de la Festa Major de Granollers, que tot just se'm presenta com l'horitzó desitjat, com l'impass entre estudi i estudi que servirà per gaudir d'una de les millors festes de Catalunya amb la gent d'aquí i d'allà.

Per cert, repassant tota la paperassa acumulada a la taula del meu despatx, me n'adono que dintre de dos mesos farà un any que es va inaugurar el nou equipament juvenil de Granollers, el GRA. I estic prou satisfet del primer any, que com no podia ser d'altra manera, ha servit per engegar tot un procés de posada en marxa d'un equipament amb les dimensions suficients com per afirmar que aquest procés no ha acabat. Així que encara ens queden objectius i reptes pendents a assolir en aquest equipament, qüestions que també hauran d'estar en la meva agenda de tasques per a aquest mes d'agost. Tot i així, la feina feta durant aquests deu mesos ha estat prou satisfactòria, donant vida a aquest equipament, de referència a Catalunya en les polítiques de Joventut, amb multitud d'activitats i iniciatives, sorgides tant des del propi Servei de Joventut de l'Ajuntament com dels joves que cada dia omplen els racons d'aquest edifici.

Avui, l'equipament ja és tancat fins a la Festa Major, i resto jo sol, enviant mails i endreçant papers com un boig, trobant a faltar les bromes i les converses amb els dinamitzadors, els tècnics i el personal de l'edifici, o els crits dels nois que fan servir alguna de les aules, o la música dels joves que, molt a prop del meu despatx, assajen breakdance amb freqüència.

Avui, el GRA està sol i buit, 960 m2 de foscor i silenci que, no us enganyaré, em fan una mica de por al estar jo tot sol. Però a partir del 24 d'agost, l'equipament es torna a posar en marxa, i amb la feina i la il·lusió del personal del Servei, i les iniciatives i la empenta dels i les joves de Granollers, el curs vinent aquest edifici ha de tornar a tenir tota la vida que durant aquest any ha començat a tenir. Ens queda molta feina per fer... però estic convençut que anem pel bon camí!

Molt bones vacances a tots... A aquells que gaudireu d'un agost de sol, platja, muntanya o relax... i a aquells que, com jo, ens haurem de posar les piles cara al setembre.

Ens veiem a Granollers per la Festa Major!

4 comentaris:

Arnau Ramírez Carner ha dit...

Siiii!! Per fi!

環保木棧板 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Benjamín ha dit...

¿Cuántas personas murieron abatidas por soldados españoles durante el gobierno de Felipe González?

¿Cuántas personas murieron abatidas por soldados españoles durante el gobierno de José María Aznar?

¿Cuántas personas murieron abatidas por soldados españoles durante el gobierno de José Luis Rodríguez? Por ahora, 13.

13 afganos muertos por soldados españoles. Soldados que representan a todos y cada uno de los ciudadanos españoles.

¡¡¡NO A LA GUERRA!!!