dimarts, 26 d’abril del 2011

Punt... i seguit!



FOTO: Ple de Constitució de l'Ajuntament (16 de juny de 2007)



Avui ha tingut lloc l'últim ple de la legislatura a l'Ajuntament de Granollers. Un ple curt, probablement el més curt de tota la legislatura, i emotiu, ja que els regidors que no concorren a les eleccions s'han acomiadat: l'Isabel Alcalde, regidora i portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana, i la Joana Santano i en Josep Maria Junqueras, regidora d'Infància ella i regidor d'Esports ell, ambdós del Grup Municipal Socialista.


Amb aquest darrer ple hem donat per tancat un mandat molt intens: en aquests quatre anys la ciutat s'ha transformat radicalment. Només cal fer un passeig per a comprovar-ho. La ferma aposta del govern socialista en aquests quatre anys per la millora de l'espai públic ha permès que Granollers hagi viscut un dels períodes de transformació del seu paisatge urbà més importants. Avui, la ciutat és una mica més de les persones que, en molts indrets com el centre històric, esedevenen protagonistes exclusius de l'espai públic. I ressalto això perquè és el que més destaca a ulls del ciutadà, però s'ha fet molta feina en altres àmbits com l'educació, l'habitatge, la cultura, el medi ambient, els serveis socials, la seguretat, la participació, les noves tecnologies i la promoció econòmica que, tot plegat, conformen aquest gran salt qualitatiu que ha fet la nostra ciutat.


En quant a Joventut, l'àrea que he tingut la responsabilitat de dirigir aquests 4 anys, hem posat en marxa el nou equipament juvenil GRA. Un edifici de 1.000 m2 al bell mig de la ciutat al servei dels i les joves. Aquestes dades, per sí mateixes, són prou rellevants. Però el més important és la feina i els projectes que dia a dia, dintre de l'equipament, es tiren endavant. Ara, són molts els grups de joves que han trobat, en el GRA, l'espai on realitzar els seus projectes col·lectius. Sense la gran feina de tot l'equip que hi ha treballat no hagués estat possible. Els estaré immensament agraït, sempre!


Aquesta tarda, al finalitzar el ple, he tingut la sensació de que tancava una de les etapes més importants de la meva vida. He completat un mandat sencer com a regidor de l'equip de govern de la meva ciutat. M'han vingut al cap moltes sensacions i molts moments, especialment el dia en què, en aquella mateixa sala, amb 19 anys i encara estudiant 2n de Batxillerat a l'IES Antoni Cumella, prenia possessió del meu càrrec. Tot un repte personal en aquell moment...


En aquests quatre anys he après moltíssimes coses i he conegut grans persones. El tracte amb els ciutadans, i en el meu cas, amb els joves de Granollers, ha estat una de les grans satisfaccions. Amb els skaters, rollers i bikers he après que patinar és un esport i que la ciutat també ha de ser per a ells. Amb els 'graffiterus' he après que amb quatre pots de spray i un mur es pot fer una gran obra d'art. Amb les entitats de lleure (Agrupament Escolta, Esplai Guai, Colònies Sant Esteve, Agrupació Excursionista i Pardals) he quedat fascinat amb la gran tasca de promoció de valors que fan amb els més petits des del voluntariat. Amb els B-Boys, breakers i hip-hoperos he gaudit veient com, a través de la música, en fan el seu estil de vida. Amb la gent de l'Esquerda i Jovent Ignorat he descobert que la força d'un col·lectiu rau en la suma de l'esforç de moltes persones per aconseguir els seus objectius. Amb els d'el Colador (o artistes anteriorment coneguts com a Embut, com es fan dir), he descobert que a la ciutat tenim joves artistes (i tot uns cracks!) disposats a difondre, fomentar i projectar la cultura en el sentit més ampli de la paraula. Amb els joves estudiants d'institut he pogut reviure l'època estudiantil, quan amb 15 anys vols canviar el món i menjar-te'l. I en molts usuaris que han passat pel GRA he pogut aprendre com, rere la façana d'un jove estigmatitzat, hi ha una persona amb una història complexa que requereix de la nostra ajuda. I me n'oblido segurament de molts altres més. El tracte directe amb tots ells han donat sentit a la meva tasca al capdavant d'aquesta regidoria.


Una de les grans coses que m'emporto és el privilegi, l'orgull i la responsabilitat de formar part de l'equip de govern de la teva ciutat com a regidor. He après mil històries sobre cadascun dels petits racons de Granollers, que ara explico amb orgull. I, sobretot, he après a estimar més Granollers, el lloc on vaig nèixer i he viscut tota la meva vida. Estic convençut que ja no podré tornar a mirar-me la ciutat amb els mateixos ulls que la mirava abans... Ara, cada rajola, cada arbre, cada fanal, cada persona, cada plaça i cada carrer cobra una història, un sentit i un valor.


Llegint aquest article, pot semblar que és un comiat... però simplement és un balanç d'aquests quatre anys. Ara torno a formar part de la candidatura del PSC a les eleccions municipals de Granollers per seguir treballant per la meva ciutat, i és aquest el meu desig. Ara ens toca explicar tota la feina feta, presentar els nostres projectes per al futur i tornar a guanyar-nos la confiança dels ciutadans i les ciutadanes. I vull seguir fent-ho al costat dels meus companys i companyes del Grup Municipal Socialista, amb els que he compartit aquesta aventura. Un equip humà excel·lent: un conjunt d'homes i dones que m'han fet créixer al seu costat, des d'un tracte gairebé paternalista però als quals agraeixo de tot cor el seu suport. Són tots ells, per a mi, els meus segons pares i les meves segones mares, persones que han estat al meu costat ajudant-me en aquesta difícil tasca de governar la ciutat. Admiro profundament la seva feina, la seva experiència, la seva dedicació i, sobretot, la seva passió per Granollers. Vull seguir construïnt amb ells la nostra ciutat. I tots ells liderats per un alcalde, Josep Mayoral, que és el clar exemple d'una persona compromesa amb la seva ciutat. Un polític directe, sincer, clar, proper i transparent. Un alcalde amb una gran capacitat per a sumar i establir ponts de diàleg amb els ciutadans. Aquest és l'èxit i l'aval del nostre candidat.


Avui hem posat punt i final a aquest mandat, però és un punt i seguit per a seguir treballant per Granollers. Ara toca campanya electoral: explicar allò que hem fet i allò que volem fer, i el 22 de maig els ciutadans decidiran, amb el sentit del seu vot, el futur de la ciutat. Sigui quin sigui el resultat de les eleccions municipals del 22 de maig, personalment sempre em trobareu per seguir fent, de Granollers, la ciutat que tots somiem. Tan sols queden 26 dies pel veredicte final...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=_9kANuX-pxU&

Manu Medina, teatro inclusivo teatro y discapacidad, teatro Brut ha dit...

Ya estáis demasiado antiguos en vuestro discurso, el diletantismo pasará a mejor vida, ya no nos vale hablar de lo que queremos hacer, ahora ay que demostrarlo.

#spanishrevolution #AcampadaSol #nolesvotes #democraciarealya