divendres, 22 d’agost del 2008

Festa Major de Blancs i Blaus, Granollers 2008


Granollers és una ciutat en la qual, durant l'any, la vida transcorre com a qualsevol altre ciutat de la seva magnitud: és prou gran com per a passar inadvertida i prou petita com per a conèixer i saludar la gent pel carrer i no sentir-te sol.


Però, des de fa 25 anys, durant l'última setmana d'agost, els granollerins i granollerines es transformen. Aparquen les seves unions i diferències i s'aboquen amb una passió desenfrenada o bé a la follia blanca o bé a la fúria blava. Els carrers de Granollers s'inunden de gent amb mocadors blancs i blaus i no hi ha cap racó de la ciutat que no quedi impregnat de festa.


Encara no hi ha ningú que pugui dir per què és d'un color o és d'un altre... El cert és que la Festa Major es converteix en una rivalitat sana i harmoniosa entre les dues colles, Blancs i Blaus, Blaus i Blancs...


Aquells que estem implicats en alguna de les colles o qualsevol dels granollerins que es posa el mocador del seu color al coll, gaudim de la festa al 100% i animem a la nostra colla amb totes les forces, esperant que l'últim dia de la Festa, el veredicte doni la victòria al nostre color.


Demà donem l'inici a la nostra Festa Major, diumenge els Blaus (guanyadors de la FM del 2007) reptarem als Blancs a la victòria d'aquest any, i, tot just quan acabi l'acte, sonarà per primer cop "La Guimbada", l'himne de la festa, que ens permet, per fi, posar-nos per primer cop el mocador de la nostra colla, i encetar set dies d'emoció, gresca i participació, vivint-los intensament en blanc i blau.


Per tot això, no és casualitat que la Festa Major de Blancs i Blaus sigui considerada una de les festes populars de nova tradició més importants de Catalunya. Ens veiem pels carrers de Granollers... ;)


Visca els Blancs!
Visca els BLAUS!
Visca la Festa Major de Granollers!

TOTUS... BLAUS!


A Granollers tothom és blau...
Potser només hi faltes tú...
Un mocador i un bon porró...
I ja ets un blau, i ja ets un blau... ai quin sarau! :D


http://www.blancsiblaus.cat/

1 comentari:

Noves Generacions de Ripollet ha dit...

Salutacions Carles,

Tenim el plaer d'anunciar-te que ja està disponible el bloc de Noves Generacions del Partit Popular de Ripollet.

Direcció:

http://nnggripollet.blogspot.com/